Baked Caramel Pudding
Bahan - Bahan
Susu Cair 1 Tin
Susu Rendah Lemak 1 Cawan
Vanilla Essence 1 Sudu Besar
Tepung Kastad 2 Sudu Besar
Telur 4 Biji
Gula Pasir 6 Sudu
Cara - Cara
1. Gula Pasir dimasukkan ke dalam periuk dan masak hingga cair keperang-perangan.
2. Masukkan dalam loyang dan biarkan*.
3. Susu Cair, Susu Rendah Lemak, Vanilla Essence, Tepung Kastad dan Telur dimasukkan ke dalam blender dan blend hingga sebati.
4. Tuang dalam loyang dan sedia untuk dibakar. Masukkan loyang dalam loyang yang lebih besar (berisi air) dan bakar selamat 35 minit atau hingga masak pada kepanasan 170 darjah celcius.
* Boleh tabur kismis ke dalam campuran puding sekiranya mahu.
Bahan - Bahan
Susu Cair 1 Tin
Susu Rendah Lemak 1 Cawan
Vanilla Essence 1 Sudu Besar
Tepung Kastad 2 Sudu Besar
Telur 4 Biji
Gula Pasir 6 Sudu
Cara - Cara
1. Gula Pasir dimasukkan ke dalam periuk dan masak hingga cair keperang-perangan.
2. Masukkan dalam loyang dan biarkan*.
3. Susu Cair, Susu Rendah Lemak, Vanilla Essence, Tepung Kastad dan Telur dimasukkan ke dalam blender dan blend hingga sebati.
4. Tuang dalam loyang dan sedia untuk dibakar. Masukkan loyang dalam loyang yang lebih besar (berisi air) dan bakar selamat 35 minit atau hingga masak pada kepanasan 170 darjah celcius.
* Boleh tabur kismis ke dalam campuran puding sekiranya mahu.
0 comments:
Post a Comment